Одржливи фјучерси на Грузија

Одржливи фјучерси на Грузија

Локација: Грузија

Износ на грантот: $100,000

Веб-страница на примачот на грант

Sustainable Georgia Futures, е грасрут организација предводена од црнкиња, посветени на формирање инклузивна, зелена економија за маргинализираните заедници. Обраќајќи се на системскиот расизам и климатските промени, тој создава патишта за заедниците со боја да учествуваат во растечкиот зелен сектор. Од своето основање во 2022 година, SGF негува вредни односи низ Грузија. Поддржан од RCP, SGF планира да ја подобри својата работа за изградба на моќ во рурална Грузија преку трикратни иницијативи: едукативни состаноци за климатската правда, истражување за климатска правда и Програмата за зелени соработници. Вториот им нуди на поединците кои се страстни за климатската правда шанса да работат со руралните заедници на BIPOC, стекнувајќи практично искуство за организирање.

mk_MKMacedonian