НАША РАБОТА

Нашиот патоказ вклучува четири основни инвестициски приоритети и пет поддржувачки инвестициски стратегии 

НАША РАБОТА

Нашиот патоказ вклучува четири основни инвестициски приоритети и пет поддржувачки инвестиции


ОСНОВНИ ИНВЕСТИЦИСКИ ПРИОРИТЕТИ

Чиста енергија

Давање енергија за распоредување чиста енергија преку поддршка на руралните електрични задруги и овозможување на малите градови и локалните жители да заштедат пари со сигурна обновлива енергија

 

Регенеративно земјоделство

Унапредување на климатски паметни практики за земјоделство, шумарство и сточарство кои го стабилизираат приносот на земјоделските култури, ги поддржуваат семејните фарми и го прават нашиот систем на храна похранлив и еластичен

 

 

Федерално финансирање

Слетување на државно и федерално финансирање за климата во рурална Америка во корист на локалните заедници преку техничка помош и локално застапување

 

Наративна трансформација

Поддршка на комуникациите за градење движења кои се борат против дезинформациите преку подигање на руралните лидери и локални успешни приказни

 

 

ПОДДРШНИ ИНВЕСТИЦИИ

Електрични возила

Подобрување на пристапот до електричните возила за жителите на руралните средини за да се намалат трошоците за гориво и зависноста од бензин

Ефикасност

Проширување на иницијативите за рурална енергетска ефикасност и електрификација кои ги намалуваат трошоците за енергија и употребата на енергија

Само транзиција

Поддршка на руралните заедници да се оддалечат од екстрактивните индустрии и кон разновидни економии

Развој на работна сила

Создавање можности за рурални и места, одржливи работни места и економски развој

Отпорност

Подобрување на отпорноста на руралните заедници за да се намалат влијанијата од екстремните временски настани

 

 

ПОВЕЌЕ ЗА RCP

 

ЦЕЛИ И ПРИСТАП    |    НАШИОТ ТИМ     |    ПРИОРИТЕТНИ ДРЖАВИ

ПОВЕЌЕ ЗА RCP

ЦЕЛИ И ПРИСТАП

 НАШИОТ ТИМ

ПРИОРИТЕТНИ ДРЖАВИ

mk_MKMacedonian