ГЛАВНИ РАБОТИ

Чиста енергија

Давање енергија за распоредување чиста енергија преку поддршка на руралните електрични задруги и овозможување на малите градови и локалните жители да заштедат пари со сигурна обновлива енергија

Регенеративно земјоделство

Унапредување на климатски паметни практики за земјоделство, шумарство и сточарство кои го стабилизираат приносот на земјоделските култури, ги поддржуваат семејните фарми и го прават нашиот систем на храна похранлив и еластичен

Федерално финансирање

Слетување на државно и федерално финансирање за климата во рурална Америка во корист на локалните заедници преку техничка помош и локално застапување

Наративна трансформација

Поддршка комуникации за градење движења кои се борат против дезинформациите преку подигање на руралните лидери и локални успешни приказни

 

 

 

ПРИОРИТЕТНИ ДРЖАВИ

mk_MKMacedonian